Jász - Nagykun Szala

Kunhegyes 2012

A mi Urunktól, Jézus Krisztustól adatott Június 2-án rendeltetett szombatjától tartólag, annak vasárnapjáig

 

Kedves Magyar lelkületű barátaink! Ti, kik élitek hitetekkel, emberségetekkel, mivoltotokat jó lelkű magyarságunk, s bíztok sorsunk jobbrafordulásán, elvárunk szállásunkra titeket, közvetlen kedveseitekkel, s azon barátaitokkal, kik méltók bizalmatokra!

            Szalára hívunk benneteket, ide, Kunhegyesre, annak Tomajmonostora felé eső Nagyerdejébe, Június 2-án szombaton. Találkozónk megtartásának vezéranyja a jó szándék, ebből kifolyólag az emberi tenni akaráson, munkán kívül más befektetést nem használtunk fel. Tettük ezt karunk, kardunk és hitünk erejéből.

             A szállások helyei az erdőben lesznek kialakítva, kijelölve, némiképp előkészítve, de a szállásfoglalók munkáit nem nélkülözve. A kényelmét, ellátását mindenki maga alakítja ki, így külön pecsenyés árusok nem vesznek részt a Szalán, hanem minden résztvevő saját maga, vagy egyénileg gondoskodik élelméről, italáról, kényelméről, melynek elkészítéséhez jóravaló tűzi anyagot, kijelölt és védett tűzi helyet lelhet meg nem sértve az élő fák becsületét. Ha valaki kifogyna a mondott dolgokból a helyi bolti árusoknál az elapadt forrásokat lehet pótolni, melyek a faluban találhatók. De ne riadjunk meg a komatálazás szokástól, mellyel kínálhatjuk egymásnak magunk ízeit, akár segítve a kissé készületleneket is, de leginkább bemutatva vendégszeretetünkbeli szívélyességünket.

            Meghívásunk azoknak szól, kik e vezérelvvel egyetértenek, s nem várnak e rendezvénytől oly dolgokat, mikre képtelenek lennénk, és akaratunkkal is ellenkezne. Így a Szala ideje alatt nem használunk fel villamos áramot, ebből kifolyólag nem lesznek olyan rendezvények, mik az effajta forrásokat igénylik.

            Viszont mindenki bemutathatja legjavát! Hozhat magával virtuskodó bemutatót, versenyre hívhatja ki feleit, megütközhet velük becsülettel. A jól mondott szó értelmével hozhat, s előtárhat dalt, hangszeren való énekmondást, verset, regőt, s mondát, magvas mondanivalót, mely növeli értelmünket.

            A magunk erejéből, mint kitűnik erdei szállásadó Szala-otthon biztosítására telik, s ezen felül még adjuk erdei imahelyünk felszentelését, mit a Dicsőült Szűzanyának ajánlottunk fel, s elékészítése bírta karunk szeptembertől való munkáját, valamint egy olyan íjász versenyt, mely íjászatban való jártasságon kívül erőt, kitartás és elmét igényel, ennek részletei majd a helyszínen lesznek ösmertetve.

            A leglényege a Szalának mégsem e napközbeni időtöltések, hanem sorskérdéseink felvetése egy közösen rakott tűz mellett a szombati alkonyattól a vasárnapi pirkadatig, ahol egymást becsülő és segítő munkánkat vitathatnánk meg jövőnkbe tekintve, lehetőségeink bokra mellett.

            E munkánkban kérjük segítségetek! Sok az aratni való és kevés az aratómunkás. Mindenfajta segítségre szükségünk van, az erdőrendezés fáradságos munkáját Május 19-20 - ra jelöltük ki. De aki nem tud eljönni erre, annak is pótoljuk a karját!

 

Június 2-án szombaton ne maradj távol! Gyertek el! Hozzátok el barátaitok! Hozzatok el minél többet magatokból, s mutassátok meg magatokat! Hozzátok el élettapasztalataitokat, osszátok meg velünk!

 

Hozzatok Hitet, Reményt, Szeretetet!

 

Kelt: Kunhegyes, 2012-nek évében, Pünkösdhöz közeledve.

 www.kunhegyesiszala2012.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!